Kredittkortrabatter på leiebil

Kredittkort har mange positive sider, men som i alt annet er enkelte bedre enn andre. En av de mange fordelene med å bruke kredittkort er alle godene, rabattene og bonusordningene som eksisterer. Egenandelsforsikring for leiebil er en av mange goder som kan gjøre reisen og leie av bil billigere.

Leie av bil

En utleier vil forsøke å prakke på deg alt mulig av tilleggsforsikringer. En utleier har ett mål for øye: tjene penger. Derfor vil du tilbys en rekke ekstraforsikringer og ekstrautstyr som presenteres som relevant og viktig. Trenger du egentlig dette. Forbrukerrådet sier nei. Den eneste forsikringen du trenger, som også er lovpålagt at du har er ansvar- og kaskoforsikring, også kalt egenandelsforsikring. Denne er ofte inkludert, og som regel billigere via kredittkort.

Så lenge du betaler selve leiebilen med kredittkortet følger en rekke fordeler med. Forsikringen kalles ofte en leiebilforsikring og koster ofte flere tusen kroner om du tegner den med utleier av bilen. Bruker du derimot et kredittkort som har denne forsikringen inkludert, koster den maks noen hundrelapper.

Fordelen med leiebilforsikring

Hvorfor skal du egentlig en leiebilforsikring. Det finnes mange gode grunner. Den største av dem er at du slipper unna en potensiell skyhøy egenandel om du skulle være uheldig. Si at du betaler 250 kroner for en egenskadeforsikring hos en korutsteder. Vi kan ta et eksempel. Du kjører og er uheldig. Du blir utsatt for et trafikkuhell og skaden vil koste 50 000 å få dekket. Egenandel uten leiebilforsikring er vil da være 8 000 kroner. Om du for eksempel har betalt 249 kroner hos Bank Norwegian vil det koste deg 249 kroner i leiebilforsikringsavgift, i tillegg til 500 kroner i egenandel for å dekke skaden. Altså 7 250 kroner spart.

Rabatt på leiebil med kredittkort

Mange av de største leiebilaktørene har inngått avtaler med kredittkortselskapene. Internasjonale kjeder som Hertz, Avis og Europcar har inngått avtaler om rabatterte priser ved bruk av kredittkort. Rabatten er som regel på mellom 5 og 20 %. Det eneste kravet de stiller er at det respektive kredittkortet blir brukt til å bestille leiebilen. Har du i tillegg et kredittkort med leiebilforsikring inkludert har du gjort en særdeles god avtale.

Bonuspoeng på kredittkort

Utvalgte kredittkort tilbyr bonuspoeng på alle transaksjoner gjort med kortet. Disse bonuspoengene kan brukes på alt fra overnatting, flybilletter og leiebil. Om du bruker et kredittkort til hverdagshandelen tjener du fort inn en gratis leiebil på din neste ferie.

Hvorfor blir leiebil billigere med kredittkort?

Noen av fordelene med å betale for leiebilen med kredittkort er:

  • Skal du leie en leiebil må du betale et depositum. Dette gjelder både for drivstoff og for leie av selve bilen. Som regel er dette et krav ved leie av bil. I stedet for å låse penger fra din egen brukskonto til å bli stående, kan du med fordel bruke kredittkort.
  • Med riktig kredittkort kan du spare penger på leiebil. Det finnes gode rabattavtaler som gjør at leie av bil blir vesentlig billigere.
  • Forsikring mot egenandel er ofte inkludert. Dersom du er uheldig og blir utsatt for en trafikkulykke eller tyveri er du forsikret mot å betale den høye egenandelen.

Hvilket kredittkort bør du velge til leiebil

De fleste kortene inkluderer mye av det samme, og det er lite som skiller dem. Derfor er det litt en smakssak. Noen kort har forsikringen inkludert i avtalen, mens andre kort dekker en høyere egenandel. Det anbefales å finne et kort som kan kombineres med bruk i det daglige. Om du finner et kort som tilfredsstiller dine krav og behov hva angår leiebil, samtidig som det har andre goder har du gjort en god deal.