Tips til beste bilferie med leiebil

Bilferie er en fantastisk måte å feriere på. Både barn og voksne kan få minner for livet med bil i Norge eller i utlandet. Lei bil og unngå de største turistfellene. Reis i deres eget tempo og skap deres egen reiserute. Under er noen tips for at dere skal skape deres beste bilferie med leiebil.

Type leiebil

Vær bevisst valg av leiebil i forkant av reisen. Bruk gjerne litt tid på å finne bilen som møter behovene deres. Dersom dere er et ungt par som skal utforske Provence og den franske Rivieraen, kan det godt være at en liten kabriolet gir ferien en ekstra piff. Dersom det er hele familien på tur, er det lurt å heller vurdere en romslig bil med nok plass.

Planlegg bilferien

Finn ruten dere ønsker å se og stedene dere ønsker å oppleve. Ta med et kart. Kanskje oppdager dere noen steder underveis som virker spennende. Med leiebil har dere mulighet til å være fleksible og spontane. Last ned app med GPS og last ned kart før avreise. Da slipper dere å betale ekstra for GPS.

Skal barn være med på bilferien, kan det være en god idé å planlegge for utålmodighet. Legg inn tid til pauser, finn steder de vil sette pris på, og ha med underholdning i bilen.

Leiebilfirma

Det er til dels stor forskjell på de ulike leiebilfirmaene. Noen spesialiserer seg på sportsbiler og andre opplevelser, mens andre dekker alt fra A til Å. Dersom reisen går til et populært feriested, som for eksempel Mallorca, kan det være lurt å sjekke anmeldelser av leiebilfirmaene dere vurderer på det stedet. Timevis i kø etter en lang flytur er ikke en god start på ferien. Løsningen kan være å bli medlem av bilfirmaet i forkant av bestilling. I mange tilfeller får du da tilgang til en raskere kø, eller å hente bilen ute ved utlevering, som går betydelig raskere. Spar tid og penger ved medlemskap for leiebil og kom i gang raskere med ferien.

Spar penger på leiebilen

Det er mange måter å spare penger på når du skal velge leiebil. Du kan få drømmebilen langt rimeligere dersom du følger noen enkle tips:

  1. Bestill i god tid hjemmefra på nett. Da får du de beste prisene og utvalget. Bestiller du for sent kan du oppleve at bilfirmaene har færre biler tilgjengelig.
  2. Weekendleie er ofte det rimeligste alternativet for å leie bil. Selv i ferien er ofte helgene rimeligst å leie, så det kan være lurt å sjekke ulike kampanjer.
  3. Unngå flyplass dersom du ønsker å få leiebilen rimeligst. Når det er sagt er det ofte på flyplassen leiebilfirmaene har størst utvalg av biler. For mange vil også flyplass være mer beleilig siden du slipper å ta annen transport og bagasje og på den måten spare en del tid og andre kostnader.
  4. Sjekk prisen med flere bilselskapet, men sjekk at biltypen er lik. Biltyper kan klassifiserer noe ulikt mellom de ulike utleieselskapene.
  5. Ikke betal unødvendige gebyrer for forsikring av leiebilen. Sjekk om reiseforsikringen din eller kredittkortet dekker egenandel på kasko.
  6. Kredittkort bør du ha når du bestiller leiebil, og det er en del kredittkort som gir rabatter og dekker blant annet forsikringer når du bruker de.